Golfkartonnen verpakkingen

Informatie verschillende soorten karton

In dit blogartikel wil ik je graag uitleggen welk nut golfkartonnen verpakkingen van AMC packaging hebben. Voor ik daar aan ga beginnen wil ik het verschil toelichten tussen papier en karton. In principe kunnen we zeggen dat karton heel erg dik papier is. Het wordt van dezelfde bestanddelen gemaakt. Het enige verschil zit hem in het gewicht. Vanaf 16 gram tot 179 gram spreken we van papier en vanaf 180 gram noemt de fabrikant het karton. Dun karton tot 600 gram kan gebruikt worden als vouwkarton, bijvoorbeeld het gebruik van verhuisdozen en vanaf 600 gram spreekt men van massief karton.

Voordelen golfkartonnen verpakkingen

Om als fabrikant golfkartonnen verpakkingen te gebruiken, kies je niet enkel voor hoogwaardige kwaliteit, je kiest ineens ook voor een andere voordelen. Het eerste voordeel van golfkartonnen verpakkingen zijn dat ze heel erg sterk en robuust zijn. Een golfkartonnen verpakking is sterker dan gewoon karton en ideaal voor het vervoer van allerlei spullen. Het tweede voordeel is dat het gemakkelijk te bedrukken is. Het zorgt ervoor dat het logo er perfect op past en natuurlijk werkt dit merkbevorderend. Het derde en misschien wel het belangrijkste voordeel is dat golfkartonnen verpakkingen de eerste keuze zijn voor ontwikkelaars die veel belang hechten aan het milieu. Deze soort verpakkingen zijn 100% recycleerbaar. Als laatste voordeel kan ik zeggen dat golfkartonnen verpakkingen erg functioneel zijn. Met de productie ervan is elke maat mogelijk. 

Golfkartonnen verpakkingen populair bij online bestellingen

We kunnen er in deze tijd van internet en telefonie niet meer naast kijken. Iedereen die op het internet zit, heeft wel al eens iets online besteld. Je bestelt hetgeen je wil hebben, je rekent af en 's anderendaags wordt de bestelling thuis geleverd. Niets is zo gemakkelijk toch? Wedden dat meer dan 70% van de kartonnen doosjes, golfkartonnen verpakkingen zijn? De robuuste verpakking zorgt er namelijk voor dat de inhoud niet gemakkelijk gebroken kan worden tijdens het transport. 

Fabrikanten kunnen een heel gamma voorleggen

Er zijn heel wat spelers op de markt die een gamma van golfkartonnen verpakkingen kunnen voorleggen. Wie benieuwd is naar een juiste verpakking kan eens langsgaan en zich laten onderdompelen in de wereld van de golfkartonnen verpakkingen die aan je behoeftes voldoet. 

Klein nadeel van golfkarton

Karton op zich is heel stevig, maar waar er voordelen aan verbonden zijn, zitten ook nadelen. Golfkarton is op zich heel erg absorberend. Het is een feit dat als het vochtig wordt heel gemakkelijk vocht aan de inhoud kan overbrengen.

Over ons

Blog over logistiek en logistieke systemen

Welkom op dé blog voor logistieke systemen. De man achter deze blog ben ik, Friso, alweer 46 jaar oud en een passie voor logistiek. Na twintig jaar op de vrachtwagen gezeten te hebben en heel Europa rondgereden te hebben, startte ik achter het bureau van een logistiek bedrijf. Hier haal ik veel plezier uit, maar mis een beetje mijn eigen creativiteit. Daarom is deze blog ontstaan. Op deze blog vertel ik alles over logistieke systemen, de laatste trends en de nieuwste technologieën. Daarnaast deel ik hier ook mijn ervaringen uit het vak, reisverhalen kun je hier bijvoorbeeld ook vinden. Leuk dat je komt kijken op mijn blog en veel leesplezier.

Zoeken

Categorieën

Recente artikelen

27 maart 2018
Informatie verschillende soorten karton In dit blogartikel wil ik je graag uitleggen welk nut golfkartonnen verpakkingen van AMC packaging hebben. Voo

26 juni 2017
Heeft u wat tijd over en wilt u een leuk zakcentje bijverdienen? Dan is folders verspreiden wellicht wat voor u?  Eigen tijd indelen Het grote v